YOGAWEEK VAN 15 - 21 JULI 2018

Een heerlijke YOGAWEEK in het prachtige heuvelachtige Sauerland, vlakbij Winterberg.

De dag zullen we beginnen met Yoga. In de middag kan er gerust of gewandeld worden in de mooie, stille omgeving. In de late ochtend of namiddag volgt er weer een les; bijv. een meditatie of ontspanning. 's Avonds zal er weer Yoga worden aangeboden. Uiteraard staat het je vrij om overal aan mee te doen of er soms voor te kiezen iets voor jezelf te gaan doen, niets moet!

We verblijven in een groot (nieuwetijds) centrum, genaamd Savita, een voormalig sanatorium. Heel zuivere lucht hier! Iedereen heeft hier een eigen kamer met douche/wc en meestal een balkon. Er vinden waarschijnlijk op hetzelfde moment ook andere activiteiten plaats en er wordt ook regelmatig van alles georganiseerd, zoals een film- of dansavond. Wie weet heb je daar zin in....We beschikken zelf de hele week over een eigen zaal voor onze groep. Er gebeurt dus van alles, maar je kunt ook de rust opzoeken, als je daar behoefte aan hebt. Om het centrum is een grote tuin, maar eigenlijk is het één en al groen om je heen, waar je maar kijkt, met wat verstilde dorpjes hier en daar. Er worden drie vegetarische maaltijden per dag aangeboden: om 8, 13 en 17.30 uur. Eenvoudig, maar goed eten. En er kan eventueel ook een wijntje bij gedronken worden. De prijs kan vrij laag gehouden worden, daar staat tegenover dat er van je gevraagd wordt bij toerbeurt mee te helpen met de afwas en aan het eind even zelf je kamer schoon te maken. (er wordt voor een groot deel met vrijwilligers gewerkt).

De lessen worden verzorgd door mijzelf, (Diana van Gelder) geassisteerd door Wendy Stam. Zij is docente bewegingsleer aan de Pabo in Den Haag en daarnaast rondt zij over één jaar haar vierjarige opleiding tot Yogadocente aan de YAN af.

Wij bieden elke dag drie lessen aan; op vier verschillende tijdstippen. In ieder geval een energieke ochtendles vóór het ontbijt ( van 7.00- 8.00 uur) om lekker op gang te komen en een rustgevende, ontspannende avondles, bijv. Yin Yoga. ( van 20.00- 21.00 uur), afwisselend door Wendy of mij gegeven. Daarnaast afwisselend een les van mij van 11.00- 12.00 uur of van 16.00-17.00 uur. Dit kan meditatie ( Zen, Vipassana of loopmeditatie met Wendy), Yoga Nidra of een 'Body Exploration' zijn. Zo blijft er tijd over in de middag om te wandelen of er anderszins op uit te gaan of om te 'niksen'.....Graag houden we het een beetje flexibel qua tijden, mocht bijv het weer uitnodigen om op een ander moment buiten te zijn. Dan passen we het programma een beetje aan, schuiven we hier of daar wat met de lestijden.

Prijs p.p. € 550 inclusief:

 • verblijf op een eenvoudige, maar goede één-pers.kamer met douche/wc en een balkon. Wil je met een partner komen, dan kunnen jullie samen op een kamer met een twee-pers.matras van 1.50 m breed. De prijs blijft hetzelfde p.p. Geef het graag even tevoren aan.
 • het programma :  aanvang met diner en introductie op zondag 15 juli t/m vertrek na afsluiting en de lunch op zaterdag 21 juli
 • drie vegetarische maaltijden per dag 
 • koffie en thee

Exclusief:

 • het vervoer naar en van Savita
 • overige drankjes en uitgaven
 • eventuele reis- en annuleringsverzekering

Over de reis; 360 km vanaf Den Haag. Het kan per bus, trein, auto of gedeelde (taxi)bus. Per bus (Flixbus.nl) is heel voordelig, maar doet er langer over, (6.25 uur) je arriveert daar in de buurt om 19.55 uur en wordt dan opgehaald met een busje van Savita. Er wordt ook eten voor je bewaard. Je kunt er ook voor kiezen een dag eerder met de bus te komen; dan kun je zelf een overnachting bijboeken via Savita.  Met de trein; kijk op nsinternationaal.nl - voordeliger als je vroeg boekt. Met de auto; goed idee om te carpoolen. (zo'n 4.5 uur) Ik hoor het dan ook graag als je met de auto komt en mensen mee wilt nemen, het scheelt voor allen in de kosten. Ik kan hierin ook bemiddelen. Er is ook een initiatief van iemand die mensen met eigen auto brengt en haalt vanuit Den Haag voor € 90 p.p  retour. Nu nog twee plekjes over. (19-1) Of met een bus Indien nodig, regelen wij zelf een busje met chauffeur, de prijs zal ongeveer op € 135 retour komen. 

Betalingsvoorwaarden

 • Betaling van de reissom dient te geschieden voor 1 maart 2018, tenzij je je later aanmeldt uiteraard.
 • Bij annulering door de deelnemer binnen 8-4 weken voor vertrek is restitutie mogelijk van 50% van de reissom.
 • Bij annulering door de deelnemer binnen 4-2 weken voor vertrek is restitutie mogelijk van 25% van de reissom.
 • Vanaf 2 weken tot aan de dag van vertrek is geen restitutie meer mogelijk. De deelnemer kan zich wel, na overleg, laten vervangen door een ander.

Wat mee te brengen   (yogamatten en meditatiekussens zijn aanwezig)

 • makkelijk zittende (yoga) kleding
 • fleecedeken (ook te gebruiken als hulpmiddel bij oefeningen)
 • slippers/slofjes voor binnen
 • wandelschoenen 
 • daypack oid voor event. langere wandelingen
 • een bidon voor onderweg
 • sokken en toch ook wat warmere kleding voor de zekerheid

Meer informatie en/of aanmelding via het contactformulier of email: info@dianavangelder.nl