YOGAWEKEN  IN  SAUERLAND  2019 

Zondag 28 april tot zaterdag 4 mei       

Zondag 11 augustus tot zaterdag 17 augustus

Zondag 29 september tot zaterdag 5 oktober

Een heerlijke YOGAWEEK in het prachtige heuvelachtige Sauerland, vlakbij Winterberg.

De dag zullen we beginnen met Yoga. In de middag kan er gerust of gewandeld worden in de mooie, stille omgeving. In de late ochtend of namiddag volgt er weer een les; bijv. een meditatie of ontspanning. 's Avonds zal er weer Yoga worden aangeboden. Uiteraard staat het je vrij om overal aan mee te doen of er soms voor te kiezen iets voor jezelf te gaan doen, niets moet!

We verblijven in een groot (nieuwetijds) centrum, genaamd Savita, een voormalig vakantieoord voor vakbondsmensen. Heel zuivere lucht hier! Iedereen heeft hier een eigen kamer met douche/wc en een balkon, met mooi uitzicht en bijna de hele dag zon! Er vinden waarschijnlijk op hetzelfde moment ook andere activiteiten plaats en er wordt ook regelmatig iets georganiseerd, zoals een film- of dansavond. Er zijn o.a. ook een bibliotheek en een theehuis (annex bar). We beschikken zelf de hele week over een eigen zaal voor onze groep. Er gebeurt dus van alles, maar je kunt ook de rust opzoeken, als je daar behoefte aan hebt. Om het centrum is een grote tuin, maar eigenlijk is het één en al groen om je heen, waar je maar kijkt, met wat verstilde dorpjes hier en daar.

Er kunnen prachtige wandelingen gemaakt worden, direct vanuit Savita, zowel een verkennend 'rondje', als langere routes.(sommigen maken deel uit van de Rothaarsteig) Je doet dit op eigen gelegenheid; wij bieden wel uitgeprinte routes aan. De wandelapp WikiLoc is overigens best handig hierbij; verdwalen is uitgesloten! Soms begeleiden bewoners van Savita een wandeling.Er is ook een hele speciale wandeling van 5 km over de Hoch Heide ("Der Goldene Pfad"), een 'landschapstherapiepad' , die je uitnodigt de natuur nog intenser te beleven. Aanrader! Op loopafstand bevindt zich ook een meertje, waarin je kunt zwemmen of waterskiën aan een kabel. Voor de durf-allen!

Er worden drie vegetarische maaltijden per dag aangeboden: om 8, 13 en 18 uur. Eenvoudig, maar goed en gevarieerd eten. En er kan eventueel ook bier of een wijntje bij gedronken worden. De warme maaltijd is om 13 uur, om 18 uur is er soep, brood met divers beleg als kaas en heerlijke 'smeersels' en een verrassend dessert!

De prijs kan vrij laag gehouden worden, daar staat tegenover dat er van je gevraagd wordt bij toerbeurt mee te helpen met de afwas (gemiddeld 2- 3 keer gedurende je verblijf) en aan het eind even zelf je kamer schoon te maken. (er wordt voor een groot deel met vrijwilligers gewerkt). Max. aantal deelnemers: 17

De lessen worden verzorgd door mijzelf, (Diana van Gelder) en een gastdocente , in april 2019 is dit Claudia Thijssen. Zij volgt de YAN-opleiding (Yoga Academie Nederland) - dan nog één jaar te gaan van de vier - en geeft ook al les in Zoetermeer, haar woonplaats. In augustus gaat Wendy Stam mee, voor de tweede keer. Zij is docente bewegingsleer aan de Pabo in Den Haag en daarnaast rondt zij in juni 2019 haar vierjarige opleiding tot Yogadocente aan de YAN af. Wie in sept/okt de gastdocent zal zijn, wordt later bekend gemaakt.

Deze week begint steeds op zondagavond met een kennismaking en een meditatie of ontspanning en eindigt op zaterdagochtend met een laatste yogales. Wij bieden elke dag drie lessen aan; op vier verschillende tijdstippen. In ieder geval een energieke ochtendles vóór het ontbijt ( van 7.00- 8.00 uur) om lekker op gang te komen en een rustgevende, ontspannende avondles, bijv. Yin Yoga. ( van 20.00- 21.00 uur), afwisselend door de gastdocent(e) of mijzelf gegeven. Daarnaast afwisselend een les van mij van 11.00- 12.30 uur of van 16.00-17.30 uur. Dit kan meditatie zijn ( Zen, Vipassana of loopmeditatie ), Yoga Nidra of een 'Body Exploration'. Zo blijft er tijd over in de middag om te wandelen of er anderszins op uit te gaan of om te 'niksen'.....Specifiekere informatie over de inhoud van de lessen volgt later. Verder houden we het graag een beetje flexibel qua tijden, mocht bijv het weer uitnodigen om op een ander moment buiten te zijn, om te wandelen. Dan passen we het programma een beetje aan, schuiven we hier of daar wat met de lestijden. En, als het weer het toelaat, kunnen we ook heel fijn buiten mediteren of yoga beoefenen.

Prijs p.p. € 550 inclusief:

 • verblijf op een eenvoudige, maar goede één-pers.kamer met douche/wc en een balkon. Wil je met een partner komen, dan kunnen jullie samen op een kamer met een twee-pers.matras van 1.50 m breed. De prijs blijft hetzelfde p.p. Geef het graag even tevoren aan.
 • het programma :  aanvang met diner en introductie op zondag 15 juli t/m vertrek na de laatste yogales en het ontbijt op zaterdag.
 • drie vegetarische maaltijden per dag 
 • koffie en thee

Exclusief:

 • het vervoer naar en van Savita
 • overige drankjes en uitgaven
 • eventuele reis- en annuleringsverzekering

Over de reis; 375 km vanaf Den Haag. Het kan per bus, trein of auto. Per bus (Flixbus.nl) is heel voordelig,( ongeveer € 60 à € 70 retour), maar doet er langer over. (6.25 uur) Je arriveert daar in de buurt (Winterberg- 7 km van Savita) aan het begin van de avond en wordt dan opgehaald door iemand van Savita. Er kan eten voor je bewaard worden. Je kunt er ook voor kiezen een dag eerder met de bus te komen; dan kun je zelf een overnachting bijboeken via Savita.  Met de trein; kijk op nsinternationaal.nl - voordeliger als je vroeg boekt. Met de auto; goed idee om te carpoolen. (zo'n 4.5- 5 uur rijden) Ik hoor het dan ook graag als je met de auto komt en mensen mee wilt nemen, het scheelt voor allen in de kosten. Ik kan hierin ook bemiddelen.

Betalingsvoorwaarden

 • Om zeker te zijn van je plek, betaal je de reissom 4 maanden vóór vertrek, tenzij je je later aanmeldt uiteraard.
 • Bij annulering door de deelnemer binnen 8-4 weken voor vertrek is restitutie mogelijk van 50% van de reissom.
 • Bij annulering door de deelnemer binnen 4-2 weken voor vertrek is restitutie mogelijk van 25% van de reissom.
 • Vanaf 2 weken tot aan de dag van vertrek is geen restitutie meer mogelijk. De deelnemer kan zich wel, na overleg, laten vervangen door een ander.

Wat mee te brengen   (yogamatten en meditatiekussens zijn aanwezig)

 • makkelijk zittende (yoga) kleding
 • fleecedeken (ook te gebruiken als hulpmiddel bij oefeningen)
 • slippers/slofjes voor binnen
 • wandelschoenen 
 • daypack oid voor event. langere wandelingen
 • een bidon voor onderweg
 • sokken en toch ook wat warmere kleding voor de zekerheid

Meer informatie en/of aanmelding via het contactformulier of email: info@dianavangelder.nl

Zie onderstaande foto's voor een impressie van de afgelopen YOGAWEEK van 15-21 juli 2018